2 thoughts on “DAILY VIDEO

  1. Mustakarhu on huomattavasti agressiivisempi ja arvaamattomampi kuin kotoinen harmaakarhu. Mustakarhuja esiintyy etenkin Yhdysvalloissa, missä niitä on paljon. Niin paljon, että ne vierailevat usein koko pesueen voimin ihmisten pihoissa eivätkä pelkää ihmistä edes nimeksikään. Helteillä mustakarhut saattavat pulahtaa muitta mutkitta uima-altaaseen vilvoittelemaan ihmisten katsellessa ikkunasta. Juuri näkemässäni videossa mies veteli tirsojaan puutarha lepotulissa kun pihaan tullut mustakarhu (suunnilleen saman kokoinen kuin jutun videossa) ryhtyi haistelemaan miehen varpaita. Tästä mies säpsähti hereille ja karhu otti taka-askelia siirtyen pihan reunamille. USA:ssa ja Kqanadassa on myös harmaakarhuja ja nämä kaksi karhullajia joskus kohtaavat väistämättä toisensa. Joka tapauksessa mustakarhub on pahansisuisempi ja ärsyyntyy huomattavasti herkemmin. Mustakarhu saattaa kasvaa suuremmaksi, mutta en ole siitä aivan varma.

Comments are closed.