Free speech March 14, 2021

 

Miksi Saksa hävisi kommunistiselle Neuvostoliitolle?

 

Yksinkertaista: Koska Saksassa oli vallalla kansallissosialismi.

 

Huom! Sosialismi. Saksassa oli totaalinen hintasäätely, joka esti talouden näkymättömän käden toiminnan lähes yhtä tehokkaasti kuin Neuvostoliiton sosialistinen käskytalous.

 

 

Sekä Neuvostoliitto että Saksa olivat sosialistisia talouksia, jotka eivät osanneet tuottaa tehokkaasti sen enempää teollisuustuotteita kuin aseita. Molemmilla talous oli romahtamassa ja siksi niiden tarvitse valloittaa ja ryöstää muita maita.

 

Molemmilla oli kuitenkin niin surkea logistiikka, se esti armeijan monet operaatiot. Mitä pidempi sota, niin sitä surkeampi logistiikka. Itse asiassa suurin syy Saksan häviöön oli sen sosialistinen logistiikka, joka romahti operaatio Barbarossan aikaan. Joukot eivät yksinkertaisesti pystyneet etenemään syvällä Venäjällä ilman bensaa ja ruokaa.

 

Saksalaiset eivät edes päässeet Moskovan porteille asti taistelemaan, koska sähläsivät niin pahasti oman logistiikkansa kanssa.

 

 

 

 

Mutta mitä sitten, jos Saksalla oli surkea logistiikka. Niin oli Neuvostoliitollakin! Niinpä, mutta se on hieman eri asia.

 

Ensinnäkin Neuvostoliitto taisteli omalla maallaan, joten sillä logistiset haasteet olivat helpompia.

 

Toiseksi Neuvostoliitolla oli vain yhden rintaman sota päinvastoin kuin Saksalla. (Japanin päätös hyökätä romahtamaisillaan olevan Neuvostoliiton sijasta kaukaisen ja supervahvan Amerikan kimppuun on yksi maailmanhistorian idioottimaisimpia sotastrategioita, johon voi syyllistyä vain autistisen harhainen mongolidikansa. Tosin oli Japanin armeijakin järkyttynyt laivaston älyttömästä strategiasta.)

 

Kolmanneksi Neuvostoliitolla oli paljon öljyä päinvastoin kuin Saksalla. (Tosin jos kenraalit olisivat totelleet alusta asti Hitleriä ja painostaneet pohjoinen-etelä pihtiliikkeeseen Barbarossan aikana, niin tämä ongelma olisi voitu ratkaista.)

 

Neljänneksi ylivoimaisesti tärkein etu: Neuvostoliitolla oli ihmekone, joka tuotti sille tyhjästä valmiita vaatteita, rekkoja, junia ja kaikkea mitä he tarvitsivat. Nimittäin Amerikka.

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää:

Miksi Hitler hävisi sodan?

 

 

1 thought on “Miksi Saksa hävisi Neuvostoliitolle?

  1. American sickness and criminality will be forever remembered. In matter of years the criminal and sick american-zionist empire will collapse and the american people will start to pay back to its victims for decades of crimes.

Comments are closed.